Blaaskapel en Carnavalsvereniging Danmârzo is opgericht op 28 oktober 1998 en blaast dus al weer de nodige jaren haar deuntje mee. Inmiddels bestaat de vereniging uit ruim 25 muzikanten, maar daarnaast mogen de aanhang en de Goeie en Beste Maoten niet vergeten worden. Zij zorgen beide voor de noodzakelijke steun in de rug bij de diverse Danmârzo activiteiten.
Danmârzo is zowel blaaskapel als carnavalsvereniging, waarbij een balans wordt gezocht tussen de muzikale en carnavaleske activiteiten.

Elke week wordt serieus gerepeteerd om muzikaal bij te blijven, waarbij er naar wordt gestreefd om regelmatig een nieuw nummer aan het repertoire toe te voegen. We vinden het daarbij van belang om onze eigen sound (mede vorm gegeven door de brede bezetting) te behouden! Danmârzo is ook een vaste deelnemer aan de diverse blaaskapellen festivals in de regio, een uitgelezen gelegenheid om het ingestudeerde repertoire aan het publiek ten gehore te brengen. Daarnaast maakt Danmârzo graag met enige regelmaat een uitstapje buiten de eigen regio, zoals bijvoorbeeld naar Brunssum, Monschau, Altenahr (Duitsland) en recent nog naar Warmond.

Als carnavalsclub probeert Danmârzo haar steentje aan het Vughtse carnaval bij te dragen door het organiseren van diverse activiteiten rondom en tijdens carnaval. Aangezien het Vughtse carnaval bij Danmârzo hoog in het vaandel staat streeft Danmârzo er ook naar om aan de activiteiten van Dommelbaorzedurp deel te nemen.

Wilt u nadere informatie over Danmârzo, stuur dan een berichtje naar: info@danmarzo.nl